. Ma Ervin napja van.
Szigethalom polgármester nélkül
2013-03-14 19:16:32
Szigethalom polgármester nélkül

Szigethalom polgármester nélkül

A képviselő-testületi ülés témája a költségvetés volt, de az ülés legelején, Kovács Attila FIDESZ-KDNP frakció tagjának előterjesztésére, felfüggesztették a polgármestert, aztán az alpolgálmester asszonyt pedig a polgármester fosztotta meg jogkörétől.

 



Megkérdeztük a polgármester urat, hogy mi is történt.

 

A testületi ülés első lépéseként, fegyelmi eljárás alá vontak, és foglalkoztatási jogviszony alól felmentettek. Indoklásként hozták fel, hogy a költségvetési javaslatot nem támogattam, sőt felfügesztettem egy általuk fontosnak vélt határozatot. Az említett képviselőtestületi határozat a tavalyi évben 47 főről, 37főre csökkentett hivatali létszámot 20 főre szerette volna csökkenteni. Az elmúlt héten saját hatáskörben hoztam egy határozatot, mely szerint a hivatali létszám 37 fő. 20 fős hivatallal, én úgy gondolom az ügyintézés, szinte megszűnne a városban. Szóba kerültek még a további intézményi összevonások, a Városi Könyvtár és a Városi Szabadidőközpont egyesítése, én ezt is rossz ötletnek tartom, mely a lakosság eddig megszokott és igényelt városi rendezvényeinek színvonalát és számát is nagyban befolyásolná.

A költségvetést a csütörtöki ülésen a testület elfogadta. Véleményem szerint ez a költségvetés több sebből vérzik. Olyan adóbevételeket tartalmaz meglátásom szerint ami nem beszedhető, az intézményi rezsiköltségvetés is olyan kevés, hogy egy hideg hosszú tél esetén hiányt fog képezni. A rosszul racionalizált intézményi költségvetések hatása 2014-ben várható majd. Fontosnak tartom még, hogy a testületi ülésen én indítványoztam az alpolgármester asszony visszahívását, melyet a testület 6:5 arányban leszavazott, de mivel jogilag lehetőségem van rá, én őt a munkája alól felmentettem. Aminek következményeként az eddigi illetmény (471 200 Ft) helyett, már csak képviselői tiszteletdíjra lesz jogosult (85 000 Ft)! Mindezt azért tettem, mert én pedig az ő munkájával nem voltam elégedett! Ahelyett, hogy a törvény szellemének megfelelően segítette volna a munkámat, úgy éreztem, csak megnehezíti a kommunikációt a testülettel!

 

Bán Norbert Jobbik Magyarországért frakció tagja így értékelte a történteket.

 

Véleményem szerint a testületi ülésen egy szégyenletes politikai hatalom átvételi kísérlet zajlott a FIDESZ-KDNP frakció részéről. A polgármester felfüggesztésének egyetlen oka az volt, hogy az alpolgármester asszony teljes körű jogkörrel rendelkezzen, és kontroll nélkül vihessék véghez az akaratukat. Kovács Attila képviselő úr sok mindent felolvasott – mintha akkor látta volna először a szöveget – a felfüggesztéssel kapcsolatos javaslatban, de meglátásom szerint csak a hatalomátvétel volt a cél. A javaslathoz először indoklást sem akart adni, de végül kérésünkre –szintén papírról olvasva- elmondott néhány dolgot. Ilyen volt pl., hogy a polgármester megtiltotta az alpolgármesternek, hogy valamilyen utasítást adjon az egyik dolgozónak, persze erre semmi bizonyíték nincs, vagy, hogy a polgármester a testületi tájékoztatójába elfelejtett beleírni egy határozatot.

Véleményem szerint az egyetlen indok, ami legalább részben megállja a helyét, azaz, hogy Szigethalom el akart nyerni intézménykorszerűsítési pályázatokat. Ha jól tudom Fáki László polgármester úr javasolta a céget. A cég viszont elszúrta így végül csak 1 db pályázat került beadásra a 6 közül. Úgy gondolom, hogy ebben a polgármester úrnak van felelőssége, de hogy milyen mértékű azt nem nekem kell eldöntenem. Az egész helyzet komédiába illő volt

 Mivel a polgármester úr felfüggesztése csak másnap reggel lép életbe, így saját jogkörből azonnali hatállyal megszüntette a jogköreit az alpolgármester asszonynak.  Jelenleg a hivatalban sem a polgármesternek, sem az alpolgármesternek nincs hivatalos jogköre. Mivel Szigethalmon ilyen még nem volt, igazából nem is tudom mi lesz ennek az ügynek a folyatatása.  A 17 fő leépítését én abszolút elfogadhatatlannak tartom, több okból is. Egyrészt humánus megfontolásból, hiszen 17 szigethalmi család életminősége sérül. Másrészt pedig a hivatal képtelen lesz ellátni feladatát, és jogszabály ellenes is a leépítés, hiszen a lakosságszámhoz és a feladatok ellátásához minimum 37 fő kell.

 

Természetesen szívesen közölnénk a FIDESZ-KDNP frakció meglátásait is, de sajnos nem tudtuk elérni az alpolgármester asszonyt.

 

Dr. Schuller Gáborné az MSZP frakció tagja igent mondott felkérésünkre, rövidesen az ő meglátásait is közzétesszük.

Utoljára frissítve: 2013-03-14 19:21:59

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Zsolt
Csodálkozom Bán Norberten, hogy ilyet nyilatkozott, mint a Jobbik képviselője. Azért is különös ez, mert tudom, hogy ő és a barátai pont ugyanígy akarták eltávolítani a saját jobbikos elnöküket ill. vezetőjüket a 2010-es választások alkalmával. (Azzal a különbséggel, hogy Lévai György egyszerűen otthagyta ezt a jobbikos bagázst.) Így Bán úr számára sem ismeretlen az ilyen helyzet és nem is áll távol tőle az ilyen típusú cselkvés sem, amit most a Fidesz is eljátszott. Érdekes, hogy ő akkor az ilyen eljárást nagyon is támogatta! Persze a saját önkormányzati székéről volt szó. Azon sem lehet csodálkozni, hogy az MSZP-vel együtt szavazott, hiszen az egész családja is kommunista a családi oldalággal együtt.
2013-03-15 21:22:09
Zsolt
Amúgy Fidesz részéről az ilyen eljárást nem tartom tisztességesnek. Pláne nem törvényesnek. Amikor a Fidesz mindenhol azt kommunikálja, hogy a munkahelyeket meg kell tartani, akkor a saját képviselői, akik közül sokan nem is Szigethalmi lakosok, meg akarnak szüntetni csak úgy ex-has munkahelyeket, az semmivel nem magyarázható. Az is érdekes kérdés, hogy ezek az emberek hogyan kerülhettek be a képviselőtestületbe, amikor ha jól tudom az önkormányzati választásokon csak helyi lakosok indulhatnak képviselőként, akkor ezek hogy kerültek ide? Az is érdekes, hogy a "Pál utcai fiúk" dobosa Zelenák Tibor is itt külsős bizottsági tag,nem kis pénzért mellesleg halásztelki lakos.
2013-03-15 21:46:54
László
Zsolt: Tudtommal Lévai György esetében eléggé másképp zajlottak az események. Az én ismereteim szerint Bán Norbert maximálisan Szigethalom jólétéért dolgozik, persze érthetö okokból a Jobbik szellemének megfelelöen. Fiatal kora ellenére meglepöen tájékozott. A családjáról pedig senki nem tehet. Az, hogy az MSZP-vel együtt szavazott azt puszta véletlennek gondolom, ennyi erövel azt is lehetne mondani, hogy az MSZP szavazott a Jobbikkal - de nem erröl van szó, hanem ha valami nem tetszik valakinek, akkor mindegy, hogy kinek nem tetszik még, nem fog az ügy mellé állni. Másképp fogalmazva ha én szeretem a mákostésztát akkor is megeszem, ha véletlenül az ellenségem is szereti.
2013-03-15 21:58:52
Zsolt
László: Nem kell bemutatni a vér kommunista Bán családot Szigethalmiaknak. Ugyanúgy nem kell bemutatni Lupa Jánost a jelenlegi helyi jobbik elnököt és családját sem. Mindenki ismeri őket és tudják, hogy kicsoda és azt is honnan származnak. Már hosszú hónapok óta fújnak egy követ a szocialistákkal. Ami különösen álságos, hogy pont ezek az emberek zsidóznak, cigányoznak és kommunistáznak Szigethalmon a legjobban, még tüntetést is szerveztek ellenük, holott ők sem különbek.
2013-03-15 22:23:43
Huffnágel Zsolt
László: Lévai Györgynél pontosan ugyanígy zajlódhatott le minden. Meghallgattam mindkét felet, és szerintem ez az igazság.
2013-03-15 22:30:09
László
Zsolt: Én nem ismerem a Bán családot, de teljesen mindegy, csak ismételni tudom magam: a családjáról nem tehet az ember. Nem arról kell megitélni valakit, hogy milyen az apja-anyja, hanem arról, hogy milyen ö maga. Lupa Jánosról mit kellene tudni? A szocialistákat tudtommal eléggé nem szeretik... Huffnágel Zsolt: Lévai Györgynél alapvetö különbséget ott látom, hogy Lévai Györgyöt felülröl is el akarták mozditani, meg alulról is, mivel nagyon sokat kavart és mindenki ellen furkálódott. Tudtommal ez a polgármester úr esetében nem ez a helyzet.
2013-03-15 22:40:06
Huffnágel Zsolt
László: Hiába ismétli önmagát, Bánéknál nem esett messze az alma a fájától. Lévai György esetében pedig ön téved. Ha jól tudom, nem ő furkálódott, nem is kellett volna furkálódnia, olyan magas szintű vezető volt, hogy szerintem erre nem volt szüksége. Ahogyan én tudom, Pest Megye alelnöke volt és az Országos választmány tagja, vagyis országos vezetője a jobbiknak. Úgy gondolom, hogy inkább őt fúrták. Azt hiszem, hogy voltak Bán Norbertek felfelé is, akik más hátán akartak bejutni pozíciókba.
2013-03-15 23:06:10
László
Huffnágel Zsolt: Nos, akkor ebben továbbra sem értünk egyet. Senki nem tehet arról, hogy mit csinált az apja vagy nagyapja. Arról tehet, hogy ö maga mit csinál. Lévairól biztosan tudom, hogy felülröl is el akarták távolitani - nem volt olyan magas pozicióban azért (viszont halmozni nagyon akarta a poziciókat). Tudtommal a választási listáról is felülröl húzták ki (alulról nem is tudták volna).
2013-03-15 23:08:58
Zsolt
Szerintem a helyzet ugyanaz, ami most Fáky László polgármesterrel, valaki őt törvénytelenül félreállítva próbált polgármesteri székhez jutni. Ez pedig szerintem bármelyik politikai erő részéről sem elfogadható.
2013-03-15 23:12:26
László
Zsolt: Lévait nem távolitották el a polgármesteri jelöltségröl - ö volt a jelölt. Tehát senki nem próbált helyette polgármesteri székhez jutni.
2013-03-15 23:14:00
Zsolt
László: Ha az igazságra kíváncsi szerintem keresse meg Lévai Györgyöt és kérdezze meg őt magát. Gondolom szivesen elmondja önnek is az okokat. Ha jól tudom valahol az interneten, azt hiszem a facebookon, is megtalálható valamennyi információ erről.
2013-03-15 23:17:36
László
Zsolt: Amikor megkérdezték Lévai Györgyöt, hogy "Mi a fontosabb, hogy Ö jusson be az önkormányzatba, vagy hogy bejusson egy Jobbikos?", akkor bizony saját magát helyezte elötérbe. Ez szerintem elég sokat elárul. Azt hiszem ismerem (ha nem is a 100%-os, de 80-90%-os) igazságot erröl az ügyröl.
2013-03-15 23:22:00
Zsolt
László: Azért azt ön sem gondolhatta volna, hogy szigethalmon 2010-ben, bárki polgármester lehetett Jobbik színekben! Szerintem meg Lévai György hátán kapaszkodott fel Bán Norbert a képviselői székbe. Ezt nem csak én látom így, hanem elég sokan Szigethalmon.
2013-03-15 23:25:37
Huffnágel Zsolt
László: Csak egy önhitt ember hiszi azt, hogy ismer valakit. Ön azt állítja, hogy 80%-ban ismeri az igazságot, akkor én megkérdezném, hogy melyik igazságot? Az árulók igazságát? Tudja a 20%-nem ismerete roppant jelentős lehet. Esetenként 1% is elég ahhoz, hogy homlokegyenest megváltoztassa a történések, vagy igazságok értelmét. A Jobbikról meg ne akarjon vitatkozni, mert értelmetlen. Egy törpepárt lett. A választásokkor azt fogja kapni, amit megérdemel.
2013-03-15 23:31:32
László
Zsolt: Ha Lévei György jutott volna be, akkor nyugodtan lehetett volna mondani, hogy ö meg Bán Norbert meg Lupa János hátán jutott be. Bizonyos értelemben ez igy van: bárki aki bejut a többiek munkája árán. Tehát tulajdonképp igaz részben, hogy Léva György hátán jutott be, de nem csak az ö hátán, hanem a többi Jobbikos hátán is - közös munka volt. És bárki jutna be, ugyanigy igaz lenne arra is. És persze ez bárkire igaz aki bejutott, legyen az FIDESZ-es vagy MSZP-s, hogy a tagtársai hátán jutott be. Lévai György annak köszönhette, hogy fentröl eltávolitották (alulról nem tudták volna olyan egyszerüen), hogy sokat kavart, minden vele egyszint lévö vezetövel összeveszett, állitólag mocskolódó leveleket irt. Ezért is kapott a megyei választásokon olyan kevés szavazatot. Egyébként végül is ezek lényegtelen dolgok. A kérdés az, hogy Bán Norbert jól dolgozik-e képviselöként, Szigethalom lakosainak érdekeit képviseli-e, amellett, hogy a Jobbik érdekeit is képviseli. Szerintem - amennyire ismerem a munkásságát - a válasz határozott igen. És ez a lényeg, nem a családja és nem Lévai György.
2013-03-15 23:35:51
László
Hufnágel Zsolt: A Jobbik mindenképp benne van a három legnagyobb pártban - ez alapján nem merném törpeprátnak nevezni :) De természetesen majd a választásokon kiderül. Hogy melyik igazságot? Nos, ez jó kérdés, én igyekszem a tényeken alapulva eldönteni ezt, már amennyire lehetséges.
2013-03-15 23:37:58
Huffnágel Zsolt
László: Ne haragudjon de ön nem vitapartner, mert olyan dolgot állít, amely egyszerűen nem következhetett volna be, azért mert Bán Norbertről és Lupa Jánopsról Szigethalmon azt sem "tudták", a választások előtt, hogy kicsoda! Lévai György volt a szigethalmi jobbik alapítója és elnöke a választásokig ő volt a választókerületben és itt Szigethalmon is a Jobbik arca! Ön miről beszél? Ne haragudjon de ön nincs tisztában olyan dolgokkal, emlyek ahhoz szükségesek, hogy eligazodjék a politikában. Ön vagy nagyon fiatal és tapasztalatlan, vagy nagyon egyszerű ember. Nekem úgy tűnik, hogy Bán elvtárs az MSZP-érdekeit képviseli, amit ez a szavazás is bizonyít.
2013-03-15 23:44:38
László
Huffnágel Zsolt: Az emberek önkormányzati képviselö-választáskor igen ritkán szavaznak arcra, sokkal inkább pártra szavaznak. Ezért is lehet egyáltalán listás helyezéssel bejutni. Ezért teljesen lényegtelen, hogy mennyire volt ismert Bán Norbert vagy Lupa János. Rendben, hogy Lévai György volt az szigethalmi Jobbik alapitója és arca, ezért is lett polgármester jelölt (gondolom). Azt hiszem elég jól eligazodok a helyi politikában, ezért aztán a személyeskedésre nem is reagálok jobban :) Bán Norbert szerintem nem az MSZP-vel szavaz együtt, de mondja meg, mire szavazna egy kérdésben, ha a FIDESZ igent mond, az MSZP meg nem-et? Ha igent mond, akkor azt mondják, hogy "Na ez is a FIDESZ mellett szavaz", ha meg nemet, akkor meg azt, hogy "Na ez is az MSZP mellett szavaz". Ezért nem az a lényeges, hogy egy szavazás esetében kivel szavaz együtt, hanem hogy a szavazatával a Szigethalom és a Jobbik érdekeit képviseli-e vagy sem. Én úgy látom, hogy Bán Norbert a munkásságával Szigethalom és a Jobbik érdekeit képviseli. Ha az MSZP is ugyanezeket az érdekeket képviseli, az nem baj :)
2013-03-15 23:51:14
Huffnágel Zsolt
László: Sokan többek között én is azért mentem el szavazni, mert Lévai György indult, az ő arca volt mindenhol! Másra nem szavztam volna. A Jobbik meg ugyanolyan párt, mint a többi! Tudja őt elég sokan ismerik Szigethalmon. Elég sok fórumra eljárt és személyesen kampányolt a Jobbik mellett! Ne próbálja meg megkédőjelezni a munkáját, mert Szigethalmon nem lett volna és ma sem lenne Jobbik, ha ő nincs! Én maguk közül senkit, ismétlem senkit nem láttam kampányolni a jobbik mellett úgy, hogy személyesen mentek el valakihez elmondani, hogy miről szól a programja. Mint mondtam ön sokat nem tud még az emberekről és az életről. Egyet jegyezzen meg, ha maguk Szigethalmon megkédőjelezik, vagy megpróbálják elhitelteleníteni Lévai György munkályát önmagukat és a Jobbikot hiteltelenítik el. A Szavazással kapcsolatban ne vitatkozzunk, mert értelmetlen. Egy szavazáson három lehetőség van: igen, nem és tartózkodás. Magyarul ha "utálom a szocialistákat" nem szavazok mellettük, ha "utálom a fideszt" nem szavazok mellettük, akkor mi marad? A tartózkodás, mert nem kívánok egyik oldalra sem állni. Nem ez történt. Ehhez már túl kommunista volt Bán elvtárs.
2013-03-16 00:06:04
László
Huffnágel Zsolt: Nem kérdöjelezem meg a munkáját, de egészen biztos, hogy lett volna Szigethalmon Jobbik nélküle is (mint ahogy van is). Lévai György kétségkivül sokat dolgozott és járt, csak sajnos nem a Jobbik, hanem sajátmaga érdekében. Ezért sajnos saját magát járatta le , nem kellett hozzá más, de ez lényegtelen a jelenkor szempontjából. A szavazáson nem azért kell valami mellett vagy ellen szavazni, mert a szocik igy vagy úgy szavaznak, hanem mert az ügy amit képviselek azt kivánja. Ez elég buta elképzelés, hogy csak azért szavazzon valaki igennel, mert az MSZP nemmel szavazott :-) Egyszerü is lenne a világ, ha igy müködne...
2013-03-16 00:19:31
Zsolt
László: Egészen biztos, hogy ha Lévai György nem alapítja meg itt a Jobbikot és nem vállalja fel úgy ahogyan ő tette, ma nem lenne itt jobbik! Én úgy látom, hogy ön nem lát az orránál tovább, vagy életében nem tett le semmit az asztalra, vagy életében nem állt ki soha semmiért és ezért nem tudja, hogy milyen az, amikor dolgozik valamiért, és valaki másnak kikaprja ki gesztenyét és az maga hátán kapaszkodnak fel! Lévai György, amit itt Szigethalmon tett a Jobbikért az felülmúlt minden elképzelhetőt, aztán maguk jól kibabráltak vele! Én biztos nem hagytam volna magam az ő helyében, hanem kieresztettem volna a belét annak, aki elorozza tőlem azt amiért én dolgoztam meg! Ne haruagudjon meg érte, de ön nagyon buta. Ha ilyenekből áll itt a Jobbik mint maguk, ne számítsanak semmire a választásokon, jobb ha elássák magukat.
2013-03-16 10:22:41
László
Zsolt: Nem tudok mást mondani, mint ismételni magam: biztosan lenne Jobbik Lévai György nélkül, amire élö bizonyiték, hogy van. A személyeskedésnek meg nincs értelme, én is tudok olyasmit mondani, hogy "Ön végletekig buta, de megértem, mert Léva György barátja", de van ennek értelme? Nincs, ezért tulajdonképp a hozzászólásának nagyobb részének nincs tartalma.
2013-03-16 10:31:14
Huffnágel Zsolt
Én is csak ismételni tudom magam: Ön nagyon buta! És úgy látom, hogy nem fogott fel semmit abból, amit írtam! Mondjuk nem csodálom. Az ön hozzászólásai nem szólnak másról, mint szimpla védekezésről és az igazság elferdítéséről, és hazudozásról. Ráadásul a saját emberüket járatják le, aki nagyon sokat tett magukért! Önök gerinctelen emberek! Különben nem leptek meg, mert erre számítottam maguktól.
2013-03-16 10:46:01
László
Huffnágel Zsolt: No igen, ez az a helyzet amikor egy vita személyeskedéssé fajul, mert a személyeskedönek elfogytak az érvei :) Köszönöm, hogy ezzel elismerte igazamat...
2013-03-16 10:49:42
Antal
László: Nem akartam hozzászólni Zsoltal való vitájához, de úgy érzem, hogy mégis szükségesnek érzem, bármennyire is erőlködik nem önnek van igaza. Ha valaki nem akar magával tovább beszélgetni az nem azt jelenti, hogy magának van igaza! László maga egy beképzelt tuskó!
2013-03-16 14:05:36
László
Antal: Ezért a hozzászólásért kár is volt megtennie amit nem akart :) Semmi értelmeset nem tett hozzá a vitához :) Annyit azért hozzáteszek, nem azért van igazam, mert nem akar tovább beszélgetni, hanem azért, mert elkezdett személyeskedni érvek helyett. Ezt irtam is.
2013-03-16 15:20:24
Chopin
Zsolt 2013-03-15 21:22:09 kommentjéhez: Lévai Györgyöt a saját tagsága menesztette, mert szakmailag és emberileg vállalhatatlanná vált a tagság számára. Ő egyébként valóban KISZ titkár volt. Nem a "Jobbikos bagázst" hagyta ott hanem úgymond előre menekült, az ő valamint a családtagjai kilépésével, mert egy komoly fegyelmi vizsgálaton kellett volna elszámolnia tetteiért, és ott már amúgy sem tudta volna védeni a védhetetlent. Lévai azóta saját pártot alapított és ott mocskolja a Jobbikot ahol csak tudja. Oda piszkít, ahonnan valaha evett. "Együtt-szavazás az MSZP-vel"? Kérdem én, ha az MSZP azt mondja, hogy 2+2=4 és a Fidesz pedig azt, hogy 2+2=3 akkor hova kéne szavazni? Tetszik érteni??? Sajnos ez a Fidesz főleg itt Szigethalmon oly módon elárulta a Szigethalmiakat ill. a nemzeti értékeket, hogy a velük való együtt szavazás néha felér egy haza vagy Szigethalom árulással. A Jobbik megengedheti magának, hogy nemzeti értékrendje szerint szavazzon, mindegy, hogy ki a határozat beterjesztője. A Fidesz frakció 8 tagjából mindössze 4 él itt Szigetalmon életvitel szerűen. Sőt ebből a 4-ből 2 fő (lelkiismereti okokból) már kilépett a frakcióból. Más:Sajnos a törvény lehetővé teszi,hogy nem helyi lakos is lehessen képviselő, polgármester, stb... Az persze a helyi elnök lelkiismeretére ill. józan eszére van bízva, hogy él-e ezzel a törvény adta lehetőséggel.
2013-03-16 17:48:18
Chopin
Lévai György-nek válasz aki ill. családtagjai, Zsolt álnéven kommentelget. 2013-03-15 22:23:43-i kommentjére: Gyurika! Azt írod, hogy Bán Norbertet, ill. Lupa Jánost nem kell bemutatni a Szigethalmiaknak. Egy későbbi kommentedben (Huffnágel Zsolt néven)pedig azt, hogy ezt a fenti két embert senki sem ismeri itt Szigethalmon. Na akkor most mi is van? Többek között innen lett világos, hogy te írogatsz Zsolt álnéven. Engedd meg, hogy bemutatkozzam: Lupa János vagyok a Jobbik helyi elnöke. Az az egyik nagy különbség köztünk, hogy te magadat tetted elnökké, (családi szavazatokkal)engem pedig a tagság. Ráadásul te "elfelejtettél" tisztújítást kiírni, pedig erre az SZMSZ-ünk kötelezett téged. Ez talán a legkisebb vétséged,a sok más mellet, noha nem elhanyagolható. De érthető ez a lépésed, hiszen már érezhetted, hogy rezeg alattad a léc és még a családi szavazatok sem segítettek volna az újraválasztásodban. Ezért inkább megpuccsoltad a tisztújítást, az az elhallgattad. Nem szeretnék hivalkodni, de engem azóta már újraválasztott a tagság méghozzá egyhangúlag. Igazság szerint szívesebben foglalkozunk a város életével mint veled, de nekünk te egy etüd vagy (zenei szakszó) és gyakorolni mindig kell. :) Szebb jövőt!
2013-03-16 18:52:34
Bán Norbert
Bele-bele olvasgattam az engem aljazó kommentekbe. Aki olvassa ezeket a sorokat, jó ha tudja hogy Zsolt, Antal és Huffnágel Zsolt egy és ugyanazon személy. Aki nem más, mint Lévai György. Mi, akik egy kicsit is ismerjük őt, tudjuk, hogy a Jobbikból való távozása óta elég betegesen viselkedik. Különböző weboldalakat hoz létre és ott mocskolja a Jobbikot, és minden oldalra több álnévvel beregisztrál, és így osztja az észt a hozzászólásaiban. Így, hogy ezt már mindenki tudja, ejtek pár szót erről az emberről. Lévai György valóban a Jobbik szigethalmi alapítója és 2010-ig elnöke is volt. Elnöksége alatt azonban a szervezet zsákutcába jutott az ő folyamatos mocskolódása miatt (egymás ellen uszította a párt tagjait országszerte és helyi szinten is, amit persze senki nem nézett jó szemmel). Ezen kívül teljesen alkalmatlan volt bármilyen politikusnak is. Ezért a tagság (tehát nem csak Lupa János vagy Én) döntött úgy, hogy bizalmatlansági indítvánnyal (tehát a hivatalos úton) leváltja Lévai Györgyöt. Ezt a bizalmatlansági indítványt MINDENKI aláírta, csak L. Gy. családtagjai nem. Ez azt hiszem mindent elárul. Persze ez után, ahogyan az fent is olvasható, mind „kommunisták” meg „zsidóbérencek” lettünk. Lévai György arról bezzeg elfeledkezik, hogy minden "hírnevét" nekünk köszönheti, hiszen a parlamenti választáson mi plakátoztuk a fényképét az utcán, mi szedtük neki a kopogtatócédulákat, mi dolgoztunk érte stb. Lévai György a tisztesség jelképe lenne? A teljesség igénye nélkül: a szigethalmi Jobbik adventi kettős keresztjét ellopta, és eladta, nem tudott elszámolni 100 ezer forint kampánypénzzel, „elfelejtett” tisztújítást csinálni a saját elnöki székével kapcsolatban, folyamatosan uszított minket egymás ellen, és a párt országos vezetése ellen stb. Lévai Györgyben az a legjobb, hogy mindig fél információk alapján próbál meg fogást találni embereken, és ezzel csak magát járatja le. Ez történt most is. Kicsinyes bosszúállási kísérletek, a semmiért.
2013-03-16 19:31:28
Bán Norbert
Jöjjön néhány reakció a fent leírtakra: 1, Köszönöm a szokásos „többgenerációs kommunista” vádat, amit már Lévai úr saját weboldalán is terjeszt rólam. Aki nem ismerne, annak elmondanám, hogy 1989 szeptemberében születtem, tehát nehezen vagyok nevezhető kommunistának. Se édesanyám, se édesapám nem volt tajga egyik kommunista szerveződésnek sem. ! Ellenben Lévai Györggyel, aki a Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) titkára volt a Csepel Autógyárban. ! Egyébként a Jobbik előtt semmilyen politikai pártnak a tagja nem voltam, de még csak nem is szimpatizáltam velük. További felmenőim párthovatartozásáról nem tudok, de nem is érdekel. 2, Lévai György nem hagyta ott a Jobbikot, hanem a Jobbik országos elnöksége fegyelmi eljárást indított ellene a magatartása és tettei miatt, ezért inkább kilépett. 3, Az ő farvizén jutottam be? Miután György és a testvére kilépett a pártból, a kompenzációs listán én harmadikról átkerültem az első helyre. Lévai Györgynek köszönhetően egyébként a Jobbikra csak 5 körzetben lehetett szavazni a 8-ból (ő és a testvére függetlenként indult el, egy ember indulását pedig megtorpedózta). És mi 5 körzetből, kőkemény, minden napos talpalással, fáradtságot nem ismerve bejuttatunk egy embert a testületbe, aki én voltam. Ez úton is köszönöm mindenkinek a támogatását. 4, Összeborultam és együtt szavazok az MSZP-vel: A Jobbik egy konstruktív ellenzéki párt, ebben a tudatban dolgozom én is. Ha jó javaslatokat fogalmaz meg a Fidesz, támogatom, ha rosszat akkor nem. Ennyi. Egyébként ha valaki végig követi a testületi döntéseket, erre talál bőven bizonyítékot. Persze ezt Lévai úr nem teszi meg, hiszen akkor nem írhatna ilyen hülyeségeket ide. 5, Amúgy meg csak azért kéne együtt szavaznom a Fidesszel és nézni ahogy mindent szétvernek, mert az MSZP ellene szavaz? Tipikus primitív Lévais felfogás. 6, Lévai urat még soha egyetlen testületi ülésen sem láttam. Pedig jó lenne ha a saját szemével látná, hogy mi megy, akkor talán átgondolná a dolgokat. Egyébként két dolog miatt szavaztam nemmel a polgármester felfüggesztésére. 1, Az eljárás szégyenletes volt és véleményem szerint a vádak nagyon gyengék voltak 2, Fáki László jelenti az egyetlen kicsi kontrollt a Fidesz rombolásával szemben. És ezért ment ki a játék az ő eltávolítására, mert ha ő nincs, akkor szabadon garázdálkodhatnak. Ezt vagy feléri valaki ésszel, vagy nem. 7, „Ha jól tudom az önkormányzati választásokon csak helyi lakosok indulhatnak képviselőként”. Hát nagyon rosszul tudja kedves Lévai György! Nem csak az adott település lakói indulhatnak el a választáson. SAJNOS! Persze így lenne helyes és logikus, de a törvény sajnos engedi, hogy más településekről is induljanak képviselők. Én Lévai Györggyel ellentétben megőriztem emberségemet, és megmaradtam gerincesként. Ezért is írtam ezeket a hozzászólásokat a saját nevemmel. Én vállalom amit írok, nem bújok az internetes álnevezés köpenye mögé. Tisztelettel: Bán Norbert Jobbik
2013-03-16 19:34:47
Zsolt
Na, hát mondom megnézem így kaja után, hogy mit reagáltatok, és erre azt látom, hogy Gyurinak néztek!!! :DDD Ti tényleg azt hiszitek, hogy vele beszéltek? Ennyire elgurult a gyógyszer? :DDD Várjatok, felhívom a Gyurit telefonon, hadd olvassa! Egyébként a vádaskodásotok érdekes, megér egy misét, mert én nem ilyennek ismertem meg őt. Sőt! Amikor gárdista voltam, ő riadóztatott, hogy bajban vannak az emberek, és menjünk segíteni. Ne haragudjatok, de ez azért is nevetséges, mert veletek viszont egyáltalán nem találkoztam sehol sem! Ez viszont mindent elárul rólatok. Inkább olyan embernek nézlek titeket, akik ha osztás van az elsők, de ha másokon kell segíteni, vagy csinálni valamit, akkor az utolsó. És ezt nyugodtan sértésnek vehetitek! Szerintem hazudtok, mivel érdeketekben áll, de ez majd úgyis kiderül.
2013-03-17 13:44:53
Chopin
Gyuri! Persze, hogy nem találkozol velünk, hiszen mi MAGYAR, ill. JOBBIKOS rendezvényeken vagyunk jelen. Apropó a MAGYAR-románon is ott leszünk, és még sorolhatnám az elkövetkező alkalmainkat, de taktikai okból nem teszem. Az úgymond vádaskodásaink az irányodba pedig mind bizonyíthatóak. Dossziénk van belőle, és amikor eljön az ideje, megnyithatjuk ezt a dossziét. Annak idején a gárdáról nem éppen pozitívan nyilatkoztál, konkrétan aljaztad őket, de a részletek és a pontos idézeteid abban a bizonyos dossziéban vannak bizonyíték gyanánt, várva jobb sorsukat. És most hirtelen te lettél a nagy gárdarajongó? Tán 2 éve egy éhező helyi gárdistán és családján segítettünk 2 doboz élelmiszerrel és elértük, hogy a gázt ne kössék ki náluk télvíz idején. Azóta hasonló segítséget civilek irányába is tettünk. Ennyit arról, hogy mi az osztásnál az első sorban állunk. Na ja, nem vertük nagydobra, az érintett tudott róla és max. a családja. De akkor itt megkérdezném, hogy a befizetett tagdíjak ellenére miért nem fizetted be az 1 éves elmaradt terembért, adósságot hagyva magad után? A többi hasonló anomáliával(100eFt, kettős kereszt, stb...) Bán Norbi már szembesített téged. Apropó, koszorúzások alkalmával a koszorúpénzt mi bölcsinek, ovinak, iskolának, könyvtárnak, egyházaknak adományoztuk. Látod-látod kár ilyen jobbegyenesekbe belehajolnod. Nem tudsz bennünket megsérteni, mert Torgyán doktort idézve: " A sas nem kapkod a legyek után"! Hogy mennyire te állsz a dolgok mögött, mi sem bizonyítja jobban, hogy a témaindító: "Szigethalom polgármester nélkül" címet viseli, és te itt is a Jobbik aljazásával próbálsz rombolni. Inkább építs! Építsd és szépítsd városunkat Horthy-ligetet!
2013-03-17 14:37:05
Huffnágel Zsolt
Te tényleg ennyire hülye vagy, hogy nem éred föl ésszel, hogy a nevem ZSOLT!!? :D Mivan, üldözési mániátok van, vagy mi? Egyébként meg lettem nyugtatva, hogy hazudtok. Gyuri beszél az ügyvédjével, aztán szorulni fogtok. Akkora érdekemberek vagytok, mint a picsa. Te Lupa, te tényleg a zsidó tükrös Józsi nevelt fia vagy, meg te viszed a bolgár kisebbségi önkormányzatot? Hát azt is csak a pénzért csinálod! Aztán te adod itt elő magad, hát eggyáltalán mi a jó büdös picsát kerestel te a jobbikban?
2013-03-18 13:13:58
László
Az a jó a skizofréniában, hogy az ember sosincs egyedül.
2013-03-18 14:34:08
Chopin
Kedves Zsolt! A Gyurinak üzenjük :) Ezt az ügyvédesdit már hallottuk. Persze nem tudom mit lehet kezdeni dokumentumokkal, bizonyítékokkal, tanúkkal, felvételekkel szemben, de legyen aminek lennie kell. Gyurinak mint mindig és ahogy Norbi már jelezte a félinformációk miatt kell mindig öngólokat bekapdosnia. Nézzük tételesen: 1.öngól. Már felnőtt férfiember voltam, amikor édesanyám megismerte élettársát, tehát logikailag is értelmezhetetlen a "nevelt fia" titulus. 2.öngól. Az illető személy katolikus vallású, láttam a keresztlevelét, de te is utána nézhetsz az keresztelő könyvben. (Egyébként nem mindenki zsidó aki kereskedő.)3.öngól. Feleségem nagymamája Bulgáriában él (hisz Bolgár) és a FELESÉGEM (NEM ÉN) vezeti a helyi Bolgár nemzetiségi önkormányzatot. (Dokumentum az önkormányzaton elérhető!)(Tudom, hogy szeretitek a genetikát, itt jelzem, bármi furcsa, de az európai népek közül a Bolgároknál mutatható ki a legtöbb apai ágon öröklődő kromoszóma egyezőségünk. És ez nem történelem, és fikció, hanem színtiszta tudomány.) 4.öngól. Mindezt tejesen ingyen teszi! (Az erről szóló jegyzőkönyv szintén elérhető az önkormányzaton. Anno nézett is az akkori jegyző asszony, hiszen ez a hozzáállás elég ritka errefelé és mostanság főleg.)Hogy mit keresek a JOBBIK-ban? Egy fillért sem, sőt én tolom be a zsebpénzemet a pártba. (Ezt is vehetjük öngólnak?) A stílusodról csak annyit, hogy a stílus maga az ember. De semmi gond, bízom a pozitív változásban. Viszont egy nemes párbajra hívnám ki a pártodat! Országos pártod a mi helyi szervezetünkkel szemben. Feladat: szemétszedés Szigethalmon. Viszünk kesztyűket és szemeteszsákokat és amelyik csapat 1óra alatt több szemetet szed össze, az győz és övé lesz az igazság. A vesztes ráadásul fizeti a győztesek sörét. Korrekt ajánlat? Az igazi győztes Szigethalom lenne, de hát végül is ez a cél!
2013-03-18 17:51:19
Bán Norbert
Figyelj, kár menteni a helyzetet, mindenki tudja hogy te vagy az. A stílusodból egyből le lehet szűrni, olyan vagy mint régen, mindenki zsidó meg mindenki pénzért csinál mindent, aki ellened van. Számos bizonyítékunk van ellened (ahogy azt már előttem leírták), úgyhogy szerintem kár erőlködni itt össze vissza, úgy is te fogsz belenézni a pofonba. Nehogy azt hidd, hogy ezt azért írom, mert bevettem az ügyvédes blöffödet, mindenki tudja hogy semmilyen ügyvéded nincs (de ha lenne, akkor is szeretettel várnánk). Csupán meg akarlak téged kímélni a további megaláztatásoktól. Egyébként vádaskodsz, találgatsz, fél információk alapján fröcsögsz, de a válaszainkra válaszolni nem tudsz, csak újabb és újabb valótlan vádakat hozol fel. Ráadásul mindenki családtagjait belevonod, pedig senkit sem ismersz. Ebből is látszik, hogy nagy bajok vannak odabent. Amúgy meg szerintem érdemes lenne elgondolkodnod, hogy hányszor tehettem volna neked keresztbe az Egészségügyi és Népjóléti Bizottság tagjaként, még sem tettem. Hogy miért? Mert amint azt már leírtam, megmaradtam embernek és gerincesnek. Veled ellentétben. Ezt jó ha a fejedbe vésed.
2013-03-18 18:11:46
Haris Éva
Mint a Szigethalmi-hirhatár szerkesztője, fel kell hívjam a fórumozók figyelmét, az oldalon található szabályzatra. Kérem tudomásul vételét és betartását. Köszönettel: Haris Éva
2013-03-18 19:10:54
Lévai György
Üdvözletem az embereknek, bár ez nem amolyan jó szívből jövő üdvözlet néhány ember felé. Sokáig nem akartam hozzászólni a dologhoz, belemenni ebbe a sárdobálásba, amit itt a helyi jobbik generált, ezért csak most regisztráltam be. Hadd mondjam el, hogy amit Bán Norbiék és Lupa Janiék kitaláltak, az nevetséges, és egyszerűen nem fedik a valóságot. Az állításaikat könnyedén cáfolni lehet, illetve bebizonyítani, hogy valótlanságok. Mindazonáltal, én elgondolkodnék, hogy ki itt a skizofrén, "kedves" László, hiszen épp ti állítgattok össze valamiféle anyagot vagy "dossziét" rólam. Ez számomra is üldözési mániának tűnik. És akkor jöjjenek a tények: Zsoltival beszéltem telefonon, valóban megemlítettem, hogy ügyvédhez fordulok. Ez meg is történt. Ezen hírportálon levő anyag is bekerül a bizonyítékok sorába, amely a jobbik és közöttem ill. a NÉP-párt között zajlik. Áprilisban lesz a második tárgyalása az ügynek. Így természetesen, hogy Bán Norbi mit hisz, az az ő magánügye. A valótlanságaitok pedig, érdemi sorrendben: 1. Állításotokkal ellentétben, miszerint "hogy te magadat tetted elnökké, (családi szavazatokkal) engem pedig a tagság. Ráadásul te "elfelejtettél" tisztújítást kiírni, pedig erre az SZMSZ-ünk kötelezett téged." engem is demokratikus szavazáson választottak meg elnökké. A tisztújítást az SzMSz szerint kétévente kell megtartani. Az első alakuló ülésen Szabó Gábor és Korondi Miklós is ott volt, ahol egyhangúlag megválasztottak elnöknek. Ez volt 2008 nyarán. 2009 január 16-i ülésen pedig jegyzőkönyvben rögzítve tisztújítást tartott a helyi alapszervezet (a jobbik szigethalmi alapszervezete). Ami a legfurább, hogy akkor már 7-en voltunk rendes tagok (mivel épp akkor vettük fel Z. Ferencet) és te is, Lupa János, és Bán Norbi is megszavazott elnöknek, az SzMSz-nek megfelelően kettő évre. Ez jegyzőkönyvben rögzítve van, így nem értem, mi a problémátok, hiszen ti is ott voltatok. Így értelemszerűen legközelebb pedig 2011 januárjában kellett volna tisztújítást tartani, de mivel már 2010 októberében kiléptem a jobbikból, így ez engem már nem érintett. Mindebből tisztán látszik, hogy finoman fogalmazva valótlanságot állítotok, hogy elcsaltam volna egy tisztújító választást. Az ezzel kapcsolatos dokumentumok a rendelkezésetekre állnak a Jobbik központjában, mivel le lettek adva.
2013-03-18 20:42:00
Lévai György
1. 2. Az alábbi állítás, miszerint: „Lévai György arról bezzeg elfeledkezik, hogy minden "hírnevét" nekünk köszönheti, hiszen a parlamenti választáson mi plakátoztuk a fényképét az utcán, mi szedtük neki a kopogtatócédulákat, mi dolgoztunk érte stb.” szintén hamis. Természetesen mi plakátoztuk még Szigetszentmiklóst is, Szigethalmot is, és a fele települést mi szórólapoztuk ki, sőt, a kopogtatócédulák jó részét is mi gyűjtöttük. Az emberek pedig ezáltal velünk találkoztak, nem csoda hát, ha Zsolti sem tudja, kik állnak a drótposta másik végén. Természetesen akkor még nem jelentek meg mocskolódó politikai szennylapok a postaládákban. Jól mutatja a tényállást, amikor is nem tudta a tagság a helyi választásokra összeszedni a saját kopogtató céduláit a saját körzetében (pl. Ny. Lászlónak, Cs. Tamásnak, Fejes J.-nak), mind csak a mi és barátaink segítségével tudott elindulni egyáltalán a helyi választáson. V. Gábornak sajnos már nem sikerült, így ő nem tudott elindulni. Sok hibás szavazócédula volt, a tagságból volt olyan, aki a saját ajánlószelvényét felejtette el aláírni.... 3. Pár keresetlen szó arról, hogyan került B. Norbert az önkormányzatba: 2010 július 20.-án kelt jegyzőkönyv szerint engem választott (egyhangúlag) polgármesterjelöltnek a helyi alapszervezet. Jelen volt B. Norbert is, tehát ő is megszavazott, természetesen ellenvetés nélkül. A kompenzációs lista állításkor a listát a tagság egyhangúlag, titkos szavazással, ellenszavazat nélkül elfogadta. A listán szereplők, sorrendben: 1. Lévai György 2. Lévai Lajos 3. Bán Norbert 4. Lupa János 5. Csúri Tamás Pest-megyei jelölőbizottság részéről kötelezően jelen volt Süle-Szigeti Gábor, aki megállapította, hogy a kompenzációs lista szabályosan elfogadásra került, amit aláírásával igazolt. 2010 szeptember 1.-én Farkas Gergelytől kapott e-mail alapján Vona Gábor az alábbira változtatta a kompenzációs listát, a kopogtató cédulák leadásának határidejét megelőző kettő nappal: 1. Bán Norbert 2. Lévai György 3. Lévai Lajos (a többi hely változatlan) Én ezt a kapott információt elküldtem Bán Norbinak, hogy ez hogyan történt, és mi alapján történhetett ez a változás, illetve honnan ismerik őt egyáltalán a központból. Mivel én ezt követően kb. egy hónap múlva léptem ki a jobbikból, így nem igaz Bán Norbert azon állítása, hogy azután került a lista elejére, miután én és az öcsém kiléptünk a jobbiknak nevezett valamiből. Ide kapcsolódik a bizalmatlansági indítványuk, mert én a lista miatt rendkívüli és zárt taggyűlést hívtam össze 2010 szeptember 2.-ára, ahol megkérdeztem Bán Norbertet, hogy hogy került ő a lista élére. Ő azt válaszolta, hogy nem hajlandó visszalépni, mert ő lehetőséget kapott a jobbiktól, és ő ezt nem szalasztja el. A kérdésre (hogyan és miként) természetesen nem válaszolt. Volt némi szóváltás, aminek hatására öcsém bejelentette, hogy ő ezek után független képviselőként kíván indulni. Erre páran nekünk ugrottak, hogy akkor lépjünk ki a jobbikból. Addig a pontig nem történt semmiféle probléma jelzése felém ezen emberek részéről, hogy velem ill. személyemmel bármilyen problémájuk van. 2009 és 2010 folyamán több esetben jelölt a szervezet különböző funkciókra, pl. megyei alelnök, megyei elnök, országos alelnök pozíciókra. Gondolom, ha problémájuk lett volna, azt jelezték volna, és nem jelöltek volna. Szintén ugyanezen taggyűlésen, 2010 szeptember 2.-án terjesztettek elő szóban bizalmatlansági indítványt, Z. Ferenc javaslatára. Én tájékoztattam őket, hogy alapszabály szerint ez így és ilyen formában nem lehetséges, írásban kell benyújtani, alapszabály szerint meghatározott tartalommal. A bizalmatlansági indítványukat 2010 szeptember 7.-én vettem át, amely hiányos volt. A jobbik alapszabálya ugyanis előírja, hogy a bizalmatlansági indítvány beadása előtt az indítványtevőknek ki kell kérni jobbik azon országos szerveinek véleményét, ahova engem (Lévai Györgyöt) beválasztottak. Ez a mai napig nem történt meg. Ezért a bizalmatlansági indítvány nem volt végrehajtható, mert azon megyei és országos a testületek, amiknek tagja voltam, nem tartottak választmányi gyűlést, ahol a véleményüket kialakíthatták volna a választások lezártáig. A jobbik országos vezetése továbbá tudtommal nem engedélyezett tisztújítást a választások időtartamára, ezért ahol esedékes lett volna, ott is elhalasztották. Érdekes momentum, hogy a bizalmatlansági indítvánnyal egy napon (2010 szeptember 7.) kelt Staudt Gábor levele, amiben tájékoztatott, hogy etikai vizsgálatot indítanak ellenem, és tagsági jogaimat felfüggesztették. Az indoklásban az szerepel, azért, mert független képviselőként indultam a választáson a körzetemben. Természetesen polgármesterjelöltként a jobbik színeiben indultam. Ezt a levelet szeptember 20-án kaptam kézhez. Véleményem szerint a bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatban az etikai vizsgálat azért nem foglakozott, mert az indítvány vélhetőleg egyébként is érvénytelen volt. Erről Szabó Gábor szintén tájékoztatott. 4. Kampánypénz: Bán Norbert azon állítása, hogy kampánypénzzel nem számoltam el, természetesen valótlan, én kampánypénzt nem kaptam, és nem is vettem át. A kampánypénzt bizonylattal kell átadni, amely szigorú számadású nyomtatvány. Engem a jobbik semmilyen elszámolásra nem szólított föl, nyilván gondolom azért, mert én nem is kaptam. Ha valaki felvett ilyet, akkor gondolom a jobbik igazolni tudja, hogy ki vette fel (kiadási pénztárbizonylaton, amit Bán Norbikának illene tudnia, ha már az ÁVF-re járt). 5. Továbbá, az alábbi állítás, miszerint: „A teljesség igénye nélkül: a szigethalmi Jobbik adventi kettős keresztjét ellopta, és eladta, nem tudott elszámolni 100 ezer forint kampánypénzzel, „elfelejtett” tisztújítást csinálni a saját elnöki székével kapcsolatban, folyamatosan uszított minket egymás ellen, és a párt országos vezetése ellen” - szintén valótlan. Én nem kaptam a jobbiktól adventi kettős keresztet, így nem el sem adhattam volna, nem felejtettem el tisztújítást csinálni, minden pénzzel el tudtam számolni. Minden ezzel kapcsolatos irat a jobbik Villányi úti irodájában 2010-ben leadásra került, és ott megtalálható. Továbbá, nem uszítottam a jobbikos tagság tagjait egymás ellen, azokra pedig tudnék példát mondani, hogy kik voltak, akik viszont igen. Tehát röviden és tömören, az egész szimpla rágalmazás és rossz-akarás.
2013-03-18 21:48:33
neos1
Tisztelt fórumozók, egykori és jelenlegi Jobbik tagok, illetve a nevükben írogatók! Bár nagyon érdekes itt a szigethalmi Jobbik történetéről ilyen részletesen olvasni, de ez a cikk nem egészen erről szól, hanem teljesen másról. Ez arról szól, hogy városunk polgármester és alpolgármester nélkül maradt, köszönhetően annak, hogy egy nagy családi-baráti vállalkozásként működő képviselőtestület felfüggesztette a polgármestert hivatalából amiatt, mert amaz nem járult hozzá 17 ember leépítéséhez, menesztéséhez, ezáltal 17 szigethalmi család kenyerének elvételéhez. És a 17-hez hozzáadhatnánk a Szabadidőközpont vezetőjét, akit ezek szerint szintén szeretnének eltávolítani különböző okokból. Bár ide még nem került fel, de a miklósi hírportálon már olvasható az MSZP-s képviselőasszony levele és véleménye az üggyel kapcsolatban. Engem sokkal jobban érdekelne, ha itt inkább arról lehetne olvasni, hogy a képviselőurak, asszonyok szerint mi várható a közeljövőben, személy szerint a Jobbik (mivel ők jelentkeztek itt személyesen a hozzászólók között, de más, egyéb pártokat is akár szívesen vennék) készül-e valami lépést tenni az ügyben, esetleg bevonja-e az ügy felderítésébe a baráti médiát, hírportálokat, hetilapokat, tudna-e esetleg nagyobb nyilvánosságot adni az ügynek, van-e valami elképzelése a helyzet megoldására, szerintük mi lehet az ügy kimenetele, hogyan érinti ez a helyzet a város mindennapjait, stb. Szóval a lényeg, hogy - nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel - szívesebben olvasnám a kialakult helyzettel kapcsolatban a véleményeket, és nem a szigethalmi Jobbikkal kapcsolatos történteket. Engem kifejezetten érdekelne, hogy Bán úr, mint képviselő, hogyan látja a helyzetet, van-e a valami fejlemény a múlt heti ülés és a fent olvasható nyilatkozata óta esetleg, amit hajlandó lenne megosztani velünk! Köszönöm, ha elolvasták a véleményemet!
2013-03-18 22:14:23
neos1
Ezt az amivarosunk.info egyik hozzászólásából vettem, az MSZP-s képviselőasszony, Schuller Erzsébet levele, amit elvileg ide,a hírhatárnak küldött el: "Schuller Erzsébet Hogy ünnepeljünk ma? Tegnap elküldtem a Hírhatárnak a gondolataimat a keddi ülésről, melyet most is közzéteszek: A 2013. március 12-i rendkívüli képviselő testületi ülés előtt már tudtuk, hogy nem lesz egyszerű történet. De az, ami történt minden képzeletet felülmúlt. A legrémesebb álmaimban sem fordult elő, hogy egy olyan ember ellen kezdeményeznek fegyelmi eljárást, aki lassan húsz éve mérhetetlen empátiával szolgálja Szigethalom városát. Számos esetben alárendelt ennek a szolgálatnak családot, barátságot egyaránt. Ebben az esetben is ennek a szolgálatnak esett áldozatul, amikor megvédte a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak munkahelyét. Ez pedig mélyen sértette a kormánypárti képviselők érdekeit. Olyanok támadták hátba, akiken segített, akik az Ő segítségével kaptak tisztséget, akiket adott esetben megvédett. Sajnos a kormánypárti képviselők nem tisztelnek senkit, aki nekik ellent mond (ez igaz a saját párttársaikra is). Átgázoltak már intézményvezetőkön. Szinte nincs olyan intézményvezető, aki nem sértettek volna már meg. Most a Városi Szabadidő Központ igazgatóján, az általa vezetett intézményen volt a sor. Aki ismeri a VSZK tevékenységét tudja, hogy a kolléganők erejükön felül dolgoznak azért, hogy a város kulturális és civil életét szervezzék. Arra viszont már nem kaptunk választ, hogy mi a konkrét kifogás a munkájuk ellen , miért kell összevonni a VSZK-t és a Hegedűs Géza Városi Könyvtárat. Tíz éve vagyok képviselő. Soha nem volt az divat, hogy pártpolitikai dolgokra hivatkozva hozott volna döntést a Testület. Mindig a város érdekeit tartotta szem előtt. Ebben akkor még a jobboldali képviselők (akik közül jó néhányan ott ülnek ma is Testületben) is partnerek voltak. Hogy mi változott? Most már tudom a választ: Ha valakit meg akarsz ismerni, adj hatalmat a kezébe. Ezzel a hatalommal lehet élni és lehet visszaélni. Esetünkben úgy gondolom az utóbbiról van szó."
2013-03-18 22:17:59
neos1
Most láttam, hogy már megjelent az oldalon a véleménye egy másik bejegyzésben. Elkerülte a figyelmemet! :) Várjuk a fejleményeket, lassan egy hét eltelt az ominózus ülés óta, aki tud valamit, ossza meg velünk! Kíváncsi lennék, hogy dolgozik-e már a fegyelmi testület, vagy a polgármester megtámadta-e végül bíróságon a felfüggesztést, milyen feladatokat lát el most konkrétan a megbízott városvezető, stb.
2013-03-18 22:23:27
Bán Norbert
Nagyon érdekesnek (és egyben szánalmasnak) tartom, hogy amint megjelenik önmaga valójában Lévai György, hirtelen a mindenféle Zsoltok eltűnnek és nem reagálnak. Azt hiszem ez is magáért beszél. "Lévai György" kommentjeit nem olvastam el, mert nemes egyszerűséggel nem érdekel. Egy dolgot szúrtam ki, hogy mi van a Jobbik és a Nép párt között. A válasz egyszerű: semmi. A Jobbik tovább halad a kijelölt úton Magyarország jobbá tételéért, a NÉP párt pedig Lévai György KISZ-titkárral együtt rá fog kerülni a politika szemétdombjára, mint az összes többi áruló is. Tiszteletben tartva Haris Éva kérését, nem írok több kommentet. Jelentéktelen embernek nem tulajdonítunk jelentőséget. Inkább dolgozunk tovább, ahogy eddig is, Szigethalomért. A mi feladatunk a nemzet építése, a rombolást meg meghagyjuk másnak.
2013-03-19 18:44:17
Lévai György
Az ügyszám 12.P.24.247/2012 Budapest környéki törvényszék. Zsoltot én kértem meg, hogy ne írjon többet, mert majd én elintézem a dolgot, neki felesleges belefolyni. Egyébként miután ti rágalmaztatok sikkasztással, lopással és csalással, és amik tételesen meg is lettek cáfolva, mindenki eldöntheti, hogy ki a szánalmas ember, aki másokat aljas módon és gerinctelenül rágalmaz még mindig. Én a helyedben ezen mélyen elgondolkodnék.
2013-03-20 10:29:08

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>