. Ma Andrea napja van.
Szigethalom polgármester nélkül III. rész
2013-03-19 20:57:46
Szigethalom polgármester nélkül III. rész

Szigethalom polgármester nélkül III. rész

Több médiában olvashattunk már erről a hírről, miszerint Szigethalom polgármesterét, Fáki László urat fegyelmi indítványt követően a képviselő testület indítványát megszavazva felfüggesztette.
Az ügy innentől törvények által kötött formában megy a maga útján.A Nemzeti Értékelvű Párt - a NÉP - véleménye az, hogy az ilyen áldatlan állapotokat, bizalmi válságokat azzal lehet igazán orvosolni, ha a tisztelt szigethalmi képviselő-testület feloszlatja önmagát, és előrehozott választásokra kerül sor.

 

 


A Nemzeti Értékelvű Párt - a NÉP - mint neve is mutatja valóban a „nép” pártja kíván lenni, és elsősorban a bérből és fizetésből élőket - azaz a kisembereket - kívánja segíteni politikájával, ezért  nem támogatunk semmilyen olyan munkahely(ek) ill. munkaviszony(ok) megszüntetését, amely nem feltétlenül szükséges, nem indokolt, és nem racionális.
Meggyőződésünk, hogy ma Magyarországnak munkahelyek létrehozására és nem munkahelyek megszüntetésére van szüksége.

Természetesen az itt Szigethalmon kialakult ügynek is megvannak a maga tanulságai.
Jelen esetben pl.  Szigethalom Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának ahhoz, hogy működőképes legyen, az erről szóló törvény 37 fő foglalkoztatására ad lehetőséget, az önkormányzat 2013-elején ezen 37 fő feletti munkavállalók munkaviszonyát már megszüntette, a hivatal munkavállalóinak mai létszáma a törvényi előírásoknak megfelelően 37 fő.
Mivel a vonatkozó törvények az önkormányzat működéséhez ezen létszámig tartja szükségesnek munkavállalók foglalkoztatását, emiatt mi nem tartjuk indokoltnak a további létszámcsökkentést, főleg nem ezen 37 fős létszám 17 fővel való csökkentését, amely azt jelentené, hogy a jelenlegi munkavállalók létszáma mintegy felére csökkenne, és ami az önkormányzat működését egyértelműen veszélybe sodorhatná.
Az emberi tényezőket is figyelembe véve ez kb. 17 család megélhetését is veszélyeztetheti.

Egy ilyen mérvű további létszámcsökkentés hátrányosan befolyásolhatja a hivatal működőképességét, beleértve az ügyintézési határidőket, és a futó vagy ezután létrejövő projektek végrehajtását, ill. azok ellenőrzését is.
A Nemzeti Értékelvű Párt véleménye szerint egy ilyen jelentős döntést, amely nagyban befolyásolja tizennyolcezer fős városunk működését, előzetes és alapos átgondolás, hatástanulmány, illetve lakossági érdekegyeztetés nélkül meghozni felelőtlenség lett volna.

Nemzeti Értékelvű Párt - a NÉP pártja

Utoljára frissítve: 2013-03-19 22:13:03

További híreink
A nagy világösszefüggések és a felcsúti Madonna
Ma remek fotókkal illusztrált cikkben olvasom, hogy Felcsút környékének fideszes országgyűlési képviselőjét egy Szűz Mária szoborral ajándékozta meg egy önmagát szobrászn...
2021-04-17 17:24:03, Hírek, Fókuszban Bővebben
Meghalt Törőcsik Mari
Ma hajnalban, hosszú betegeskedés után, életének 86. évében elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszer...
2021-04-16 18:40:44, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az orvosi kamara szerint be kellene engedni a médiát a kórházakba
Jobb döntéseket hoznának az emberek az oltásról és a korlátozások betartásáról, ha látnák, mi történik a kórházakban - írta a Magyar Orvosi Kamara.
2021-04-02 19:37:07, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Eleonóra
Tanulság??? Hmmmm...!!!Nem értik szerintem most sem és ez a sötétség szánalmas... Egy ilyen átgondolatlan javaslattal nem nevettettem volna ki magam sehol, nem mint képviselő, a LAKOSSÁG ÉRDEKEINEK MEGVÁLASZTOTT KÉPVISELŐJE!!!
2013-03-24 18:21:18

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Posta 2021. április 30-tól kivezeti portfóliójából a belföldi távirat és Posta-Világfax szolgáltatáso...
Bővebben >>