. Ma Paulina napja van.
Szervezzünk házibulit
2013-10-28 09:53:00
Szervezzünk házibulit

Szervezzünk házibulit

Az év vége fele közeledve egyre több az alkalom, hogy bulit szervezhessünk a gyermekeinknek. Itt van mindjárt a halloween, aztán a jön a télapó, karácsony, új év, de a névnapok és szülinapok sem szünetelnek az év utolsó hónapjaiban. Készüljünk fel a házibulikra!

 

 Minden buli előtt fontos a személyre szabott, lehetőleg kézzel készített meghívó. Melyen szerepelni kell a pontos címnek, a rendezvényünk időtartamának és pontos időpontjának. Érdemes megjelölni az öltözetet is, hogy senki ne lőjön mellé. Tüntessük fel, hogy csak gyerekeket vagy szülőket is várunk, és feltétlen kérjünk visszajelzést. Szerezzünk be dekoráció alapokat és díszítsük fel a gyermekkel közösen a lakást. Műanyag evőeszközöket, poharakat használjunk, ezzel megússzuk a mosogatást és sérüléseket is elkerülhetünk.

 

4-5 évesek


Mindig jól gondoljuk végig, hogy mekkora a lakásunk és az mennyi gyerek befogadására képes. 5-6 gyerekenként szükség van 1 felnőtt segítőre, és 7-8 gyereket lehet magabiztosan kezelni egy átlagos lakótéren.

 

A programok legyenek aktívak és izgalmasak. A székfoglaló egy ősidők óta bevált „bulijáték”: egyel kevesebb szék – vagy még jobb, ha párna – mint amennyi gyerek és egyi jó kis ütemes zene a kellék igény. Mikor a zene elhallgat a gyerekek lehuppannak az ülőalkalmatosságra, akinek nem jut hely az kiesik.

 

Ha több a lány a partin mint a fiú, divatbemutatót is szervezhetünk. Kell hozzá jó halom ruha, cipő kiegészítők és már is indulhat is a show.

Vegyes társaságnál az arcfestés lehet a nyerő, akár egy mese szereplőit is elővarázsolhatjuk és még színdarabot is rendezhetünk, pillanatok alatt.

 

Étel gyanánt kiválóak a falatkák, melyek állhatnak kenyérből és felvágottból, de legyen köztük zöldséges és gyümölcsös harapni való is. Ne feledkezzünk meg a fagyiról sem.6-7 évesek


Ebben az életkorban 2 felnőttel,10-12 gyerek tartható kordában, nagyobb zűr nélkül.

 

A játékok itt már nem csak a fizikai, hanem a szellemi aktivitást is előhozhatják. Egy kisiskolás csapat akár egy 100 darabos puzlee-t is kirakhat. Fontos, hogy ebben a korban a lányok és a fiúk már nem minden esetben játszanak együtt, így a kirakósdi kettő, 40 darabos is lehet, a játék pedig akár verseny is.

 

Jó móka a bekötött szemmel rajzolás is. Csomagoló papírt rögzítsünk a falra. A bekötött szemű gyereket megkérjük, hogy rajzoljon valami egyszerű dolgot, mondjuk egy alma fát gyümölcsökkel. Aztán ha kész lekerül a kendő és indulhat a nevetés. Addig folytassuk a játékot, amíg érdekli a gyerekeket.

 

A Rókafarok játék pedig kifárasztja a lurkókat, és kisebb helyen is kiválóan játszható. Mindenki kap a derekára egy jó hosszú krepp-papír csíkot, ez lesz a rókafarok. A fogó feladata, hogy minél több lompos farkat megszerezzen adott idő alatt.

 

Kiváló parti eleség a muffin, a kisebbeknél bevált falatkák, gyümölcssaláta és természetesen a fagyi ebben az életkorban is kihagyhatatlan8 év felett


Ebben a korban a buli meghívottak száma csökken 4-5 gyereknél többre nem nagyon kell számítanunk, és a szülői jelenlét sem szükségszerű. Természetesen a háttérben kell legyen felnőtt.

 

Be lehet dobni 1-1 érdekes játékot mint például a versenyöltözés. Ki tud, meghatározott idő alatt minél több ruhát magára venni. Legyen a tarsolyunkban pár társas játék, esetleg közös otthoni mozi, pattogatott kukoricával, fagyival is tökéletes időtöltés.

 

Etelnek jöjjenek a már említett falatkák, sütikék. Akár rittyenthetünk egy finom sült krumplis rántott húsos ebédet is.

 

Az első party szervezése hatalmas kétségekkel és izgalommal jár, de ha jól mértük fel a lehetőségeinket és megfelelően alakítottuk a programokat, nem lehet baj. Minél több előkészületi munkába bevonjuk a házigazda gyermekünket, annál gyorsabban tud majd önállóan is szervezkedni.

 Utoljára frissítve: 2013-10-28 09:56:18

További híreink
Az adrenalin megtalál
Annyiszor gondoltam már rá, hogy leírom életem pár kellemes, meglepő vagy éppen kellemetlen történését. Nem vagyok egy kimondott magamutogató, de az átélt érzések rákénys...
2013-10-12 16:24:06, Hírek, Vélemény Bővebben
Egy pedagógus hálás köszönő levele Orbánhoz
A X. kerületi Hírhatár Online szerkesztősége az egyik közösségi oldalon találta az alábbiakban váltztatás nélkül leközölt nyílt levelet.
2013-09-02 19:13:50, Hírek, Vélemény Bővebben
Strand fazonok, fazon strandok
Strandkörkép az ízléstelentől, a közönségesen át, a visszafogottat is érintve a tökéletesig.
2013-08-02 09:56:36, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Top News Hungary médiacég, melynek tulajdonosai Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata, kivételesen magas profitot...
Bővebben >>