. Ma Gedeon napja van.
Élhetőbb Életért Közhasznú Alapítvány
2013-04-14 18:45:54
Élhetőbb Életért Közhasznú Alapítvány

Élhetőbb Életért Közhasznú Alapítvány

2010 decemberében egy régóta dédelgetett álmom vált valóra, az Élhetőbb Életért Alapítvány formájában. Alapítványunk célja, az egészségtudatos életre nevelés, a szabadidő aktív és ésszerű eltöltésének bemutatása, és lehetőségek teremtése. Ne a vásárlás, az evés-ivás, vagy éppen a szerencsejátékok legyenek életük örömet adó dolgai. Próbáljuk meg pozitívan nézni az életünket, ami ma fáj, holnap már csak emlék lesz, és nem tudhatjuk, hogy a jelenlegi rossznak milyen vetülete lesz a jövőben.



Régi vágyunk, hogy az emberekkel megismertessük testünk működését, ezt a kiválóan szabályozott, dinamikusan változó rendszert. Amit nem ismerünk, azt nem tudjuk gondozni, megvédeni vagy helyreállítani. Gondoljuk csak végig: ha ön nem ismeri az autója működését, nem tudja, hogyan működik a motor, mitől kopnak a fékek, a gumik, akkor nem tudja, hogyan óvja meg ezeket. Pont így van ez a szervezetünkkel is. Ha tudjuk, hogy a só miért rossz, milyen módon károsítja a szerveinket, és milyen visszafordíthatatlan változásokat okoz a szervezetünkbe, akkor nagyobb az esély, hogy fogyasztását csökkentjük, mintha csak halljuk, hogy a „só, az rossz”.  Nem azt szeretnénk elérni, hogy orvosi ismeretekre tegyen szert mindenki, csak lássa át, hogy mi, miért és hogyan működik bennünk. Fontosnak tartjuk az igény felkeltését a saját szervezetünk működése iránt.

 

 

Nem bonyolult az egészségtudatos élet, de mint minden mást az életben, ezt is meg kell tanulni. Ebben segít az alapítványunk. Akár beteg, akár egészséges, velünk jobb és kiegyensúlyozottabb életet élhet. Az alapítvány alapítói és támogatói mind egy egészként tekintenek az emberre, a problémák megoldásában a test és a lélek is egyenrangú szerepet tölt be. A jelen gondjai, a múltból hozott sérelmek és a jövőtől való félelem mind-mind befolyásolják szervezetünk működését.

 

Mi a célunk? Mit is szeretnénk elérni? Boldog és mosolygós, családban felnövő gyermekeket, kiegyensúlyozott és értelmes életet élő ifjúságot, felelősségteljes és dolgos felnőtt réteget, élhető öregkort. Mentálisan egészséges nemzetet, minél kevesebb elhízott gyermeket és a lehető legkevesebb széthullott családot. Erkölcsi stabilitást, minőségorientált oktatást, békét és megértést. Lehet nagy álmoknak tűnnek, de álmok nélkül nincs motiváció.

 

Mit teszünk a céljainkért? Minden tudásunkkal azon vagyunk és leszünk, hogy megmutassuk az embereknek az utat az egészség és a lelki békesség felé. Az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a mentálhigiéné és a megfelelő minőségű és idejű aktív és passzív pihenés az alapja annak, hogy életünk élhetőbb legyen.

 

Mit tettünk eddig? Szerveztünk kettő sikeres egészségnapot, ahol ingyenes egészségügyi méréseket végeztünk, bemutattunk új és modern egészségvédő eszközöket, termékeket. Ingyenes sportolási lehetőséget biztosítunk heti egy alkalommal azoknak, akik a szűkös anyagi keret miatt nem tudnak vezetett edzéseken részt venni.

Karácsonykor jótékonysági sportnapot szerveztünk, és gyerekek karácsonyfája alá gyűjtöttünk, ajándékot, ruhaneműt.

Mit tervezünk? Évente kettő egészségnapot, a rászorulók támogatását, és az egészség fontosságának hirdetését. Iskolai felvilágosító programokat. Előadásokat és játékos ismeretterjesztő vetélkedőket.

 

Találkozhat majd velünk Május 1-én a Szigethalmon a Duna-parti Majálison, mert aktív résztvevői vagyunk a PET Projekt-nek.

Június 8-án a Szigethalmi Városnapon, újból lesz Élhetőbb Életért Egészségnap, szűrővizsgálatokkal, előadásokkal, és játékos programokkal.

Június 9-én pedig a Civil Sportnapon újra lesz „kutyás program” a segítségünkkel, szépségversennyel, bemutatókkal, és értékes nyereményekkel.

Nem egyforma az utunk, de mindenkinek megvan a saját, néha ugyan göröngyös, de járható útja az egészség felé. Jöjjön velünk, az Élhetőbb Életért Alapítvány segít megtalálni az utat, és kialakítani egy egészségtudatos életet.

 

Susan Sontag, a 71 évesen leukémiában elhunyt amerikai író és filmrendező szavaival zárom bemutatkozásunk: "A betegség az élet sötét oldala, a kínosabbik; a terhesebb állampolgárság. Ugyanis minden ember kettős állampolgársággal születik, egyaránt polgára az egészség és a betegség birodalmának. Bár mindannyian szívesebben használjuk az egészség útlevelét, előbb-utóbb valamennyien rákényszerülünk, ha rövid időre is, de átlépjünk a másik királyság állampolgárának szerepébe."

 

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati m...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – ak...
Bővebben >>