. Ma Barbara, Borbála napja van.
Élhetőbb Életért Közhasznú Alapítvány
2013-04-14 18:45:54
Élhetőbb Életért Közhasznú Alapítvány

Élhetőbb Életért Közhasznú Alapítvány

2010 decemberében egy régóta dédelgetett álmom vált valóra, az Élhetőbb Életért Alapítvány formájában. Alapítványunk célja, az egészségtudatos életre nevelés, a szabadidő aktív és ésszerű eltöltésének bemutatása, és lehetőségek teremtése. Ne a vásárlás, az evés-ivás, vagy éppen a szerencsejátékok legyenek életük örömet adó dolgai. Próbáljuk meg pozitívan nézni az életünket, ami ma fáj, holnap már csak emlék lesz, és nem tudhatjuk, hogy a jelenlegi rossznak milyen vetülete lesz a jövőben.Régi vágyunk, hogy az emberekkel megismertessük testünk működését, ezt a kiválóan szabályozott, dinamikusan változó rendszert. Amit nem ismerünk, azt nem tudjuk gondozni, megvédeni vagy helyreállítani. Gondoljuk csak végig: ha ön nem ismeri az autója működését, nem tudja, hogyan működik a motor, mitől kopnak a fékek, a gumik, akkor nem tudja, hogyan óvja meg ezeket. Pont így van ez a szervezetünkkel is. Ha tudjuk, hogy a só miért rossz, milyen módon károsítja a szerveinket, és milyen visszafordíthatatlan változásokat okoz a szervezetünkbe, akkor nagyobb az esély, hogy fogyasztását csökkentjük, mintha csak halljuk, hogy a „só, az rossz”.  Nem azt szeretnénk elérni, hogy orvosi ismeretekre tegyen szert mindenki, csak lássa át, hogy mi, miért és hogyan működik bennünk. Fontosnak tartjuk az igény felkeltését a saját szervezetünk működése iránt.

 

 

Nem bonyolult az egészségtudatos élet, de mint minden mást az életben, ezt is meg kell tanulni. Ebben segít az alapítványunk. Akár beteg, akár egészséges, velünk jobb és kiegyensúlyozottabb életet élhet. Az alapítvány alapítói és támogatói mind egy egészként tekintenek az emberre, a problémák megoldásában a test és a lélek is egyenrangú szerepet tölt be. A jelen gondjai, a múltból hozott sérelmek és a jövőtől való félelem mind-mind befolyásolják szervezetünk működését.

 

Mi a célunk? Mit is szeretnénk elérni? Boldog és mosolygós, családban felnövő gyermekeket, kiegyensúlyozott és értelmes életet élő ifjúságot, felelősségteljes és dolgos felnőtt réteget, élhető öregkort. Mentálisan egészséges nemzetet, minél kevesebb elhízott gyermeket és a lehető legkevesebb széthullott családot. Erkölcsi stabilitást, minőségorientált oktatást, békét és megértést. Lehet nagy álmoknak tűnnek, de álmok nélkül nincs motiváció.

 

Mit teszünk a céljainkért? Minden tudásunkkal azon vagyunk és leszünk, hogy megmutassuk az embereknek az utat az egészség és a lelki békesség felé. Az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a mentálhigiéné és a megfelelő minőségű és idejű aktív és passzív pihenés az alapja annak, hogy életünk élhetőbb legyen.

 

Mit tettünk eddig? Szerveztünk kettő sikeres egészségnapot, ahol ingyenes egészségügyi méréseket végeztünk, bemutattunk új és modern egészségvédő eszközöket, termékeket. Ingyenes sportolási lehetőséget biztosítunk heti egy alkalommal azoknak, akik a szűkös anyagi keret miatt nem tudnak vezetett edzéseken részt venni.

Karácsonykor jótékonysági sportnapot szerveztünk, és gyerekek karácsonyfája alá gyűjtöttünk, ajándékot, ruhaneműt.

Mit tervezünk? Évente kettő egészségnapot, a rászorulók támogatását, és az egészség fontosságának hirdetését. Iskolai felvilágosító programokat. Előadásokat és játékos ismeretterjesztő vetélkedőket.

 

Találkozhat majd velünk Május 1-én a Szigethalmon a Duna-parti Majálison, mert aktív résztvevői vagyunk a PET Projekt-nek.

Június 8-án a Szigethalmi Városnapon, újból lesz Élhetőbb Életért Egészségnap, szűrővizsgálatokkal, előadásokkal, és játékos programokkal.

Június 9-én pedig a Civil Sportnapon újra lesz „kutyás program” a segítségünkkel, szépségversennyel, bemutatókkal, és értékes nyereményekkel.

Nem egyforma az utunk, de mindenkinek megvan a saját, néha ugyan göröngyös, de járható útja az egészség felé. Jöjjön velünk, az Élhetőbb Életért Alapítvány segít megtalálni az utat, és kialakítani egy egészségtudatos életet.

 

Susan Sontag, a 71 évesen leukémiában elhunyt amerikai író és filmrendező szavaival zárom bemutatkozásunk: "A betegség az élet sötét oldala, a kínosabbik; a terhesebb állampolgárság. Ugyanis minden ember kettős állampolgársággal születik, egyaránt polgára az egészség és a betegség birodalmának. Bár mindannyian szívesebben használjuk az egészség útlevelét, előbb-utóbb valamennyien rákényszerülünk, ha rövid időre is, de átlépjünk a másik királyság állampolgárának szerepébe."

 

További híreink
Most éppen már megint elbontanák a Nyugati téri felüljárót
A Nyugati pályaudvar mellett húzódó negyvenéves felüljáró sorsa régóta vitakérdés, sokan egy meghaladott szemlélet emlékét látják benne, és az elbontása mellett foglalna...
2021-12-01 19:49:34, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Váratlan döntés: mégsem vétózza mega főváros az atlétikai vb-t
Nagy port kavart Magyarországon az Orbán-kormány bejelentése, miszerint Budapesten nyit campust a kínai Fudan Egyetem. Ennek ellenére mégsem vétózza meg Budapest vezetése...
2021-12-01 19:49:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Közel egymilliárdot kapott a pártalapításra készülő Gattyán György cége a NER-től
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, pártot alapítana és indulna a 2022-es országgyűlési választásokon Gattyán György. Most pedig kiderült, hogy korábban egy Rogánhoz...
2021-11-28 14:37:15, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Nyugati pályaudvar mellett húzódó negyvenéves felüljáró sorsa régóta vitakérdés, sokan egy meghaladott szem...
Bővebben >>