. Ma Emma napja van.
Börtönből szálloda Hollandiában.
2014-10-02 10:08:03
Börtönből szálloda Hollandiában.

Börtönből szálloda Hollandiában.

Már sok estben hallottunk/olvastunk arról, hogy különféle más célra készült épületeket szállodává alakítottak, de aki most turistaként szeretné kipróbálni, hogy milyen lehetett rabnak lenni egy 19. századi holland börtönben az most megteheti, ugyanis Roermondban az egykori Het Arresthuis elneveésű fogházat eladták és az új tulajdonos átépítés után szállodakért adja el.

Annak idején itt őrizték az elítélt nehéz fiúkat néha évtizedekig, de mára már megfogyatkoztak a „lakók” és az épület fenntartása gazdaságtalanná vált. Az egykori cellák helyén luxus lakosztályok vannak, a vendégek pedig elegáns loungekban pihenhetnek és élvezhetik a kitűnő konyha luxus fogásait.Az 1862-ben emelt épületben a 150 cellából 36 lakosztály készült, melyből kettő igazi luxus. De hogy az illúzió legalább részben megmaradjon a lakosztályok elnevezése a múltat idézi. Így van „Az Igazgató”, „Az Ügyvéd” és „ A Bíró” nevű is. A régi belső séta udvar, most egy szép átrium süppedő szőnyegekkel és fotelokkal, kávézóval és drink bárral. Rendezvényekben sincs hiány. Hetente egy alkalommal van rituális börtön vacsora, melyhez természetesen rab ruha is bérelhető. Az árak megegyeznek a hasonló luxus kategóriás szállodák áraival. A szobák E-Mailben és interneten is foglalhatók és ma Management összefoglalója szerint, a forgalomra nincs panasz.  

 

Veér Jenő

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>