. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A Balatonról, menetrendszerű géppel Prágába.
2014-09-04 14:20:18
A Balatonról, menetrendszerű géppel Prágába.

A Balatonról, menetrendszerű géppel Prágába.

A hazai vidéki repülőtereinknek legfőbb törekvése, hogy minél több nemzetközi légitársaságot csábítsanak magukhoz, lehetőleg olyanokat, akik hazai bázisáról több európai, vagy tengerentúli desztináció is elérhető. Nincs ez másként a több nevet is „elhasználó” Balaton menti, Sármellék, újabban Hévíz Repülőtér esetében sem. A korábbi orosz katonai bázis jól kiépített, jól felszerelt repülőtér, melynek alkalmasságához nem fér kétség, azonban a legnagyobb problémájuk a hévízi gyógyfürdő közelsége ellenére a szezonalitás volt, mely május-október időszakra szorította le az eddigi elsődlegesen különjárati üzemeltetést. A korábbi években már több kisebb német fuvarozó is próbálkozott a menetrendszerű járatokkal, sikertelenül. Most viszont a közelmúltban indított moszkvai járat mellet a Cseh Légitársaság megindította a Hévíz-Prága járatát 2014 július 28-án. A hétfő délutánonként közlekedő ATR-72-es turboprop gépet Benkő Attila a repülőtér vezetője fogadta és úgy a személyzet, mint az első utasok egy kis ajándékot kaptak. A járat marketingje, nem csak a kifejezett balatoni régiót, és a hévízi gyógy turistákat, de előnyős fekvése miatt a dél magyarországi és részben az osztrák piacot is megcélozta. Prágán keresztül számos európai és más nagy városba is összesen 29 csatlakozás van. Igy számos olyan célpont érhető el Hévízről, Prágán keresztül, melyeket korábban csak több órás Budapestre utazással lehetett megközelíteni.

Komoly segítséget jelent a térség gazdaságának, hogy így sok országba könnyebben és főleg gyorsabban juthatnak el a tipikus balatoni termékek, pl friss halak, primőrök. A Czech Airlines utas és árukezelése is megfelel a kor követelményeinek. Árképzésük segíti az új járat piaci bevezetését. A hely foglalásuk és az ülőhely foglalásuk, a tarifa kiegyenlítése  teljes mértékben elektronizált. A jegy ára Balaton-Prága retour jegy esetén EUR 100 érték alatt van, egy poggyásszal és még a fedélzeten felszolgált egy ital és csokoládé is belefér a szolgáltatásba. A cseh légitársaság a SKY-TEAM tagjaként repül és a távlati tervek között szerepel az idei „próba szezon” után a heti egy járatnak kettőre vagy többre sűrítése is.   

 

Veér Jenő

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>